Google dance

Op internet word je plat gegooid met termen. Wanneer de betekenis er achter bekend is krijgt een naam vaak een extra betekenis. Vandaar dat we in de eerste column wat meer duidelijkheid willen geven over Google dance

Ongeveer 1 keer per maand gebeurt er een update waarbij alle pagina’s opnieuw worden beoordeeld. Door het complexe pagerank systeem dat ze gebruiken en de grootte van hun index kan dit proces enkele dagen in beslag nemen. In deze periode kunnen de resultaten wisselend zijn. Hier heeft google dance dan ook zijn naam dus ook aan te danken.

Door de grootte van hun index maakt google gebruik van meerdere datacenters. Door gebruik te maken van een van deze datacenters worden updates in een vroeg stadium al opgemerkt. Echter is het niet nodig om de IP adressen van deze datacenters te kennen want google maakt naar www.google.com ook gebruik van www2.google.com en www3.google.com. Tot aan een update maken de www2 en de www3 websites gewoon gebruik van de normale www website. Echter tijdens een update wordt 1 van de 2 websites gelinkt aan de update waardoor het mogelijk is om een wisselend resultaat te bekijken. Deze 2 test websites worden dan ook het meest in de gaten gehouden door zoekmachine belangstellende.