Basis zoekmachine optimalisatie poker website, en dan?

Zoekmachine optimalisatie is geen rocket science. Echter is het ook zeker niet zo makkelijk dat je buurjongen van 14 alle kennis in huis heeft. De basis van zoekmachine optimalisatie is te vinden op het internet via alle artikelen, blogs en ander leesvoer waaruit je kennis kunt op doen. Echter verdienen er ook genoeg mensen hun brood mee. De stap om het naar een hoger niveau te brengen is dus wel degelijk specialisatie.

Zoekmachine optimalisatie is geen altijd in ontwikkeling. De zoekmachines blijven hun code optimaliseren om nog betere resultaten te geven maar daar tegenover staan de specialisten die op allerlei manieren de zoekmachines proberen te begrijpen. Met deze kennis zijn er allerlei trucjes te ontwikkelen om een zoekmachine te foppen.

White hat SEO en black hat SEO
White hat SEO wordt gezien als zoekmachine optimalisatie volgens de regels en richtlijnen van de zoekmachines. Daar tegenover staat black hat SEO waarbij de technieken meestal in gaan tegen de regels en richtlijnen.

Optimaliseren is het begrijpen van de zoekmachine

Specialistische informatie is kostbaar. Waarom zou je je goudmijntje delen met iemand anders? Om meer inzicht te krijgen in een zoekmachine worden vaak testdomeinen opgezet om bepaalde effecten te onderzoeken. In april 2006 ben ik gestart met een website over poker. Mijn allereerste testomgeving om mee te spelen. De eerste maand was het vooral MSN die er mee aan de slag ging. Daar was de site oorspronkelijk ook voor gemaakt. Grafisch was er geen aandacht aan de site gegeven. Google nam al snel het stokje over en tot op heden is die nogsteeds heer en meester.

Met bezoekersaantallen van over de 300 per dag was het toch maar eens tijd om ook wat aandacht te besteden aan de grafische kant van de site. De basis van zoekmachine optimalisatie zit er nu in. Natuurlijk zijn er altijd manieren om iets te verbeteren. Echter is het tijd voor een volgende stap. Hoe kun je de website nog beter laten scoren. Poker is een onderwerp waar erg veel concurrentie is. Mijn eigen kennis van Poker is snel aan het groeien maar ook kan ik de kwaliteit niet leveren om de inhoud naar een volgend niveau te liften. De betekenig van een flop, big blind, kicker en een raise is niet heel spanning. De vraag is meer wat je een poker speler nog meer kunt bieden wat ze niet op een andere website zullen vinden. Poker combinaties zijn dan weer wel op allerlei websites te vinden maar toch trekt die pagina behoorlijk wat bezoekers, copycats en een handje vol met links.

Je bent tegenwoordig helemaal hip als je je bezig houd met user generated content. De vraag is dan weer hoe je mensen zo ver krijgt dan ze er ook iets mee gaan doen. Hoeveel energie wil iemand in een site steken? Gelukkig is de poker community en populariteit snel groeiende wat alleen maar voordelig is. Echter vliegen daarmee de sites uit de grond waardoor linkbuilding ook moeilijker begint te worden. De sites concurreren zich kapot tegen elkaar waardoor mensen liever zelf een site maken/kopieren dan dat ze een link plaatsen.

Ik ben er nog niet helemaal uit wat een volgende stap kan zijn. Met alleen zoekmachine optimalisatie ben je er nog niet. Je moet het combineren.

Voor de mensen die hier komen voor een Poker Handleiding kunnen die vinden op www.pokeruitleg.nl.